Kan ik in mijn traject opmaak geven aan de tekst?

De sessiebouwer werkt met Markdown.

Ga terug naar overzicht

Om de tekst in de invulvakken van een basisopmaak te voorzien, wordt binnen de applicatie gebruik gemaakt van Markdown. Je kan dus bijv. vette of schuine tekst gebruiken, zelfs al kan je die optie nergens aanklikken met de muis. De tekstopmaak doe je met een aantal toetsencodes (zie tweede kolom hieronder). Veel opmaak hebben de tekstblokken in principe niet nodig, maar deze raden we wel aan om te gebruiken:

Wat je wil zien in de eindversie

Wat je doet in de backoffice

Kop: Goeiemorgen

Plaats 3 hashtags en een spatie voor de kop: ### Goeiemorgen

Alinea

Dubbele return

Nieuwe regel

Enkele return

Schuine tekst: goeiemorgen

Zet tussen underscores: _goeiemorgen_

Vette tekst: goeiemorgen

Zet tussen 2 sterretjes: **goeiemorgen**

Horizontale lijn over de breedte

Enkele return

Plaats 3 mintekens: ---

Enkele return

Opsommingslijst met bolletjes:

• appel
  • peer

Plaats een sterretje en spatie voor het woord:

* appel

* peer

Opsommingslijst met nummers:

1. appel
  2. peer

Plaats een nummer, punt en spatie voor het woord:

1. appel

2. peer

Een link naar website: klik hier

Zet de tekst die je wil opmaken als link tussen vierkante haken: klik [hier]

Noteer na de tekst tussen vierkante haken de url. Belangrijk: Plaats geen spatie tussen de vierkante haak na de tekst en het haakje openen van de URL: klik [hier](https://k-s.be/)

Lees ook: